Dulu Bepanthen, sekarang Herbal Blend Cream Shaklee

First time beli herbal blend cream (HBC) ni pada tanggal 15hb Julai 2014. Beli dari rakan SID dari terengganu sebab JB branch ‘out of stock’. Macam mana boleh timbul minat nak beli cream ni? Kulit Anas agak sensitif berbanding Nafisah. Pipi dia selalu merah-merah sebab kekeringan. Sebelum ni pernah beli VCO baby tropika, try sapu tapi kurang berkesan, lambat nak dapat hasil tuh. At last sapu kat rambut Anas dengan niat nak bagi lebat. So, tak berkesan carila sapa yang ada stok HBC ni..alhamdulillah kwn ada stok, terus pos. Saya beli 5 ( 2 untuk saya, 2 untuk sahabat, 1 untuk kakak ipar).

10480616_10202154112110724_7669722871482771886_n

Nak tau apa kesan HBC dalam hidup saya? Pertama, Alhamdulillah sekali sapuan je terus nampak kesan dalam hari yang sama. Tapi tak taula atas faktor ape, kulit kering tu tetap ada walaupun tak kerap. Setiap kali muncul, memang saya terus sapu. Yang kedua, kegunaan untuk nappy rash cream. Sebelum ni guna Bepanthen (beli dari dapotic). Pharmacist tu pon tak sarankan selalu guna cream ni sebab biaslah ada chemical yang boleh hakis kulit. Saya nak cari cream yang boleh diguna selalu sebagai penghalang nappy rashes, so jawapannya HBC la. Of course semulajadi, no side effect. Nak tahu apa kandungan dalam HBC ni?

Ia diperbuat dari bahan2 semulajadi seperti:

Sage


Horse chestnut


Yarrow


Rosemary

Tumbuhan2 ini telah digunakan sejak berzaman untuk kecantikan kulit.

ok yang ketiga kegunaan untuk hilangkan bisul di punggung Anas. Dalam pantang lagi saya terkejut sebab Anas ada bisul sampai bernanah tau. Pergi klinik pakar Soh di kluang, doktor bagi antibiotik selama seminggu. Jenuhla bagi si kecik minum ubat. Lepas seminggu still tak baik dan doktor bagi antibiotik yang lebih power untuk seminggu lagi, dan akhirnya bisul tuh mati. Kata doktor tak boleh tahu apa punca baby kena bisul, so langkah berjaga-jaga kena kerap ganti diapers je. 2 botol antibiotik tuh harganya RM120++..huhu mahal. Sekarang pon kadang-kadang bisul tuh naik semula kat tempat sama, tapi takla sampai bernanah sebab bila da merah je cepat-cepat sapu HBC..alhamdulillah berkesan sgt. Hanya RM28 sahaja sangat berbaloi dengan pelbagai kegunaan.

Yang keempat, HBC sangat berkesan untuk mempercepatkan luka kering. Kejadian ni berlaku depan mata saya. Anak sedara yang berumur 2thn lebih melecur jari sebab main mercun. Cepat-cepat saya sapukan HBC ni. Alhamdulillah esoknya kulit melecur tu kering.Melihat kesan yang positif tuh, si ayahnya pon terusla order 3 tube HBC untuk buat stok, ala-ala macam first aid kat rumah la.

10668647_10202513805502834_104089676_n

Ok bercerita tentang pengalaman kakak ipar yang beli HBC untuk rawat masalah kulit kering anaknya.Alhamdulillah gak kesan positif.

Kisah seorang customer yang belikan HBC untuk ibunya yang mengalami pecah-pecah tangan sejak zaman anak dara. Alhamdulillah ibunya sangat suka akan khasiat HBC..Senyum lebar si ibu apabila masalah yang dialami sekian lama menemui penawar.Jom layan testimoni mereka.

1940316_10202513805422832_699171557_n

Ok tu antara testimoni dari saya dan customer saya. Sebenarnya banyak lagi khasiat HBC ni seperti :

  • Melembutkan kulit kasar, tumit pecah, kulit kering
  • Merawat eczema
  • Merawat dari gigitan nyamuk
  • Merawat luka pada puting ibu menyusu
  • Ubat untuk luka dan melecur
  • Ruam lampin dan ruam peluh pada bayi
  • Mengatasi lemak berlebihan
  • Menghilangkan parut termasuk parut campak
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian

Keistimewaan HBC ni berbanding cream lain dipasaran, ia diperbuat dari tumbuhan, diuji secara klinikal dan yang penting tiada bahan kimia! Haruslah kita sedari, krim dan losyen kebanyakannya mengandungi bahan2 berbahaya seperti Paraben dan sebagainya.

Jadi bertukarlah kepada HBC sebelum merisikokan anak anda dengan carcinogen (penyebab kanser) dari krim lampin dan losyen mereka! Saya da bertukar, anda bila??

Kalau anda nak rasai keajaibannya, pm/whatsapp saya untuk order,

Elin | 017-7854596

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s