PTS # JUALAN PENGHABISAN STOK – BORONG BUKU

Bookworm

Membaca tambatan ilmu

Bangsa Membaca, bangsa berjaya

Nadi ilmu amalan membaca

Amalkan budaya membaca

Pernah dengar tak ungkapan seperti diatas? Macam-macam lagi ungkapan berkait dengan membaca. Kenapa membaca ni penting ?

 malas-bc-buku

Membaca haruslah memiliki tujuan, sebab dengan tujuan tersebut kita akan lebih memahami apa yang kita hendak baca.

Macam saya, saya suka membaca buku-buku motivasi, tokoh-tokoh, buku berkaitan pendidikan anak-anak, keibubapaan dan kesihatan. Kalau mencari resepi ke saya lebih gemar google saja.

Last week dapat email dari bookcafe @ PTS, JUALAN PENGHABISAN STOK #BorongBukuPTS, memang terujala sebab banyak diskaun sehingga 80%.

10447618_10153239027183852_9090903053698427107_n

Niat dihati nak cari bahan bacaan untuk Nafisah tapi tiada yang sesuai. So carilah buku untuk diri sendiri. Pakat dengan sahabat baik, Sheena beli buku Rahsia Tentera Imun. Lepas 3 hari order, sampaila buku ketangan empunya.Jom tengok buku yg saya beli, memang tak sabar nak baca semua ni.

 10749534_10202726275614454_1174689338_n

10743713_10202726275534452_714847751_n

Saya mulakan dengan Rahsia Tentera Imun.

10749227_10202726280694581_345529307_n

Zaman sekolah-sekolah  dulu memang gemar baca novel, sanggup tak tidur semata-mata nak habiskan satu novel. Kalau da nama novel, mestilah tebal kan hingga 700 m/s pon ada. Tapi zaman tu da berlalu, rasa rugi je baca buku-buku yang tak membantu dalam peningkatan ilmu/pengalaman/maklumat, lebih baik kita cari buku-buku ilmiah. Ok bagi sesiapa yang terlepas beli sewaktu promosi, bolehla alert untuk promosi akan datang, senang subscribe je email PTS tu, senang dapat info promosi ni.

Ok, habis baca buku nanti saya akan buat ulasan, InsyaAllah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s