Renew member card Jusco + redeem cash voucher

10807050_10202801322730585_1561178370_n

Cuba tengok kad tu? Cantikkan..design baru..alkisah tengahari tadi waktu lunch singgah jusco permas jaya nak renew card. Kos renew untuk setahun rm12, tapi kalau kita buat 2 tahun = rm24 plus dapat 1 tahun percuma. Maksudnya untuk 3 tahun = rm24..jimat kan?

Untitled

Lagi best redeem cash voucher tadi, 2500 points dapatla rm20.So bolehla cover untuk renew card. Saya rasa shopping kat jusco memang banyak kelebihannya. Kena pandai pilih barang offer. Tadi ubat gigi darlie hanya rm6.90 (250g)..harga asal rm10.90..haa kan jimat tuh..

Kadang-kadang tak perasan ehh point da banyak sebab selalu sangat pergi jusco.Ada saja barang yang hendak dibeli.Maklumla jarak ofis dengan jusco hanya 3 min menaiki kereta.Kawan office beli barang hantaran pon kat jusco Tebrau time members day.Memang syok sebab dapat cash voucher rm100+++..

Pengalaman try shopping kat pasaraya yang orang kata macam murah (M++++n) memang horror betulla. Excited buat kad, kena rm12. Dia kata bila besday boleh dtg collect cash voucher rm5..okla kan..So teruskan shopping, tengok barang ehh takdela murah pon..sama je ngn jusco. Tengok barang basah huh langsung tak fresh..memang tak best. Bila sampai time nak bayar, aduhai panjangnya orang beratur, kaunter tunai ada 1..saya memang plan nak guna debit card..so da tengokla line saya beratur ni ada mesin untuk kad..nak sedapkan hati lagi mintak husband tengok2 kot ada mesin ATM, dia kata tak de la..ok pasrah la..setelah hampir 15 min kot beratur, tibala turn nak bayar.Saya tanya casher (orang bangladesh, terkejut!!), boleh guna debit kad? Dia kata tak boleh, mesin rosak. Ok fine, line mana yang boleh guna kad? dia kata tak taula..isshh ada ke patut jawab gitu, dahla penat beratur..terus hilang mood tinggalkan je barang tuh..sakit hati rasa macam nak patahkan je member kad..istighfar panjang..

So, kesimpulannya saya memang takkan pergi situ lagi. Saya setia dengan Jusco..cehhh da macam duta Jusco pulak..

Aeon Member – more than just rewards

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s