Sindiket Vitamin C – Kelebihan Vitamin C shaklee yang diperkaya dengan Bioflavonoids

Korang pernah dengar tak sindiket ni? Jangan sembarangan beli Vitamin C tanpa kelulusan KKM.

Musim promosi Vitamin C shaklee ni mesti ada orang yg akan cuba ambil untung atas angin dengan menjual/repacking dan jual dengan harga lebih tinggi. Ada sampai mencecah rm2 sebiji??? Ada gak org beli tu sebab tau Vitamin C shaklee ni memang terbaik..

Hati-hati, dapatkan dari pengedar sah. No sijil kelulusan KKM yang terbaru adalah MAL13085068NC. Sebab ada je nanti yang jual kata vitamin c organik la, vitamin c dr Holland la..walau apa pun nama ia. Ianya adalah VITAMIN C PLUS SUSTAINED RELEASE.!!!!!!!

Untitled

Sustained Release Vita C Plus  ialah vitamin C keluaran shaklee, dimana ia diperkayakan dengan Citrus Bioflavonoids.

** Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus. Ia membantu dalam penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C itu sendiri daripada oksidasi. Dan di dalam Vitamin C Shaklee mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex daripada lemon, orange, grapefruit.

 bioflavonoid

Berat setiap tablet Vita-C adalah 992mg. Yang menariknya setiap tablet Sustained Release Vita-C ini mengandungi Ascorbic Acid 500mg yang ditambah dengan Citrus Bioflavanoid Complex 120mg. (7.5mg bagi setiap Lemon, Orange dan Grapefruits Bioflavanoids dan 7.5mg Hesperidin)

 BioFlavonoid Dan Vitamin C

Manfaat Bioflavanoid :-

  • menjaga kekuatan pembuluh darah (kapilari darah) dan mengatur penyerapannya
  • membantu vitamin C dalam menjaga collagen agar tetap dalam kondisi sihat,
  • membantu penyerapan dan penggunaan vitamin C
  • mencegah kerusakan vitamin C karena oksidasi
  • mengurangi hipertensi
  • mengurangi pendarahan
  • mencegah kerusakan pembuluh kapilari dan jaringan penghubung
  • membentuk penghalang pelindung terhadap jangkitan
  • memiliki kesan menghilangkan rasa nyeri
  • dapat mengurangi gejala-gejala pendarahan jangka panjang
  • serum kalsium rendah
  • penyakit herpes rongga mulut (oral herpes)
  • merupakan antioksidan, pencegah pembentukan radikal bebas , mencegah terjadinya serangan penyakit jantung coronary dan stroke. Ini adalah kerana senyawa ini mampu mencegah pelekatan sel darah merah dan kerusakan HDL. Tambahan makanan sumber flavonoid melancarkan kembali darah pekat akibat penyumbatan pembuluh darah oleh kolesterol dan menjaga kadar normal HDL

Keistimewaan Vitamin C Shaklee

Bersifat sustained release dimana Ia mempunyai teknologi pelepasan masa. Di mana ia mampu dilepaskan 100mg setiap 1 jam selama 5 jam tanpa henti!

Vitamin C shaklee menyerupai molekul yg sama dlm buah sitrus

Sumber Vitamin C

Vitamin C boleh diperolehi dari sumber makanan seperti buah oren, strawberi, brokoli, tomato dan lain-lain. Namun, kita seringkali mengamalkan pengambilan makanan yang tidak seimbang dimana sumber vitamin C ini diambil dalam kadar yang kurang mecukupi, maka terjadilah masalah kulit kedut, kusam, bermasalah, gelap dan kasar.

Khasiat Utama Vitamin C
~ Mencantikkan kulit – Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

~ Membentuk Kolagen – Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

~ Memperbaiki simptom Pendarahan – Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

~ Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

~ Memperbaiki Insomnia – Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

~ Mengekalkan Kolesterol Sihat – Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Anda nak cantik?

Seperti semua tahu, yang vitamin C ni mampu membuat kulit anda cerah, cantik dan licin.

Pakar kecantikan menyarankan ambil vit c 3000mg for beauty.. sbb tu sy telan 6 bj vit c shaklee sehari.. sbiji bersamaan 500mg.. menyesal tak amik dari dulu lagi.. well takpe better late than never… saya dah pilih brand yg terbaik…

  1. PM cery

“Dulu, saya memang ada masalah kulit mngelupas kering terlampau kalau travel. masalah serius yang bagi seorang wanita yang kerap travel bertemu ramai orang..Kini tidak lagi (ewahh macam ayat iklan pulak.. hihi) 

Kisah benar. 7 hari di London, dalam kapal terbang 13jam. lepas tu asyik naik train jalan sana sini.. memang tak sempat nak tepek bedak ke,mekap ke, skincare moisturiser pun asyik lupa letak mana…..kat sana pulak tengah winter. alhamdulillah kulit tak kering, mengelupas, tapi segar,lembut,maintain cantik.. thanks to Shaklee VITAMIN C Sustained Released dan COLLAGEN POWDER “

1604526_10204924775256133_2427643146278554600_n

Promosi December 2014 – buy 6 free 1 for Vitamin C..Jom dapatkan segera

pm/wasap:

Elin | 017-7854596

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s