Allicin dalam Garlic Complex membantu merendahkan tekanan darah tinggi

Boleh bawang putih ubat darah tinggi?

(sumber : http://jerryjournal.com/)

Hipertensi adalah keadaan kesihatan yang tidak boleh dipandang remeh. Komplikasi yang disebabkan oleh mempunyai hipertensi menimbulkan risiko kesihatan yang ketara kepada orang. Sebelum berhubung dengan kesan perubatan bawang putih untuk hipertensi, seseorang mesti mengetahui jika beliau mengalami tekanan darah tinggi atau tidak. Lawatan ke doktor akan memberitahu jika anda adalah darah kerana dia akan memeriksa tekanan darah anda dan lihat jika anda mengalami tekanan darah tinggi. Sebaik sahaja anda didiagnosis dengan syarat, doktor anda akan kemudian menetapkan kursus tindakan dan penyelenggaraan ubat untuk memastikan tekanan darah anda normal.

Anda boleh menambah ubat-ubatan yang doktor anda akan memberikan anda dengan yang asli dalam bentuk bawang putih. Bawang putih telah dikenali untuk merawat tekanan darah tinggi dengan mengubah amaun lipidyang ditemui dalam aliran darah. Dalam hubungan ini, bawang putih juga adalah amat berkesan dalam merendahkan kolesterol.

Satu harta bawang putih yang menjadikan ia sangat berkesan dalam merawat tekanan darah tinggi adalah kehadiran allicin. Allicin adalah bahan yang telah dikenali untuk berehat saluran darah, dengan itu mengurangkan tekanan darah dan merosakkan saluran darah.

Terdapat kajian yang dilakukan membuktikan bahawa sememangnya bawang putih merawat tekanan darah tinggi dengan mengurangkan belat platelet yang membawa kepada risiko yang lebih rendah daripada kaedah temubual. Dan tidak hanya bawang putih sangat berkesan dengan tekanan darah tinggi, ia didapati juga berkesan merendahkan tahap glukosa untuk pesakit-pesakit yang mengidap kencing manis.

Bagaimanakah keberkesanan adalah bawang putih pada normalizing tekanan darah? Juga, satu kajian yang berasingan menunjukkan bahawa ia boleh rendahkan turun tekanan systolic oleh 20 hingga 30 mmHg dan tekanan diastolic dengan 10 hingga 20 mmHg.

Jika anda mengalami tekanan darah tinggi dan ingin manfaat bawang putih kerja untuk anda, anda mempunyai pilihan sama ada untuk menggunakan makanan tambahan bawang putih atau rempah sebenar dirinya. Tetapi ia akan lebih baik jika anda menggunakan rempah sebenar itu sendiri yang jika anda boleh tahan bau, supaya anda akan mendapat kesan terapeutik yang maksimum.

Sesetengah orang menyarankan memakan dua atau tiga ulas bawang putih mentah tetapi jika anda fikir anda tidak akan mampu untuk mengendalikan ini, maka ia akan lebih baik jika anda membuat penggunaan bawang putih apabila anda memasak makanan anda. Orang lain juga lebih suka membuat sup atau jus daripada bawang putih. Tetapi ia telah diperhatikan bahawa Mencincang bawang putih akan kehilangan allicinity yang jadi mengambil keseluruhan adalah cara terbaik untuk mendapatkan yang terbaik daripada rempah.

Walau bagaimanapun, apabila mengambil bawang putih sebagai rawatan bagi hipertensi, anda harus tahu jumlah yang tepat untuk mengambil dan mesti tidak pergi ke laut kerana memakan dalam jumlah yang berlebihan akan membuat anda mengalami kesan-kesan yang menghairankan dalam perut anda. Plus, anda boleh bayangkan baumemakan bawang putih terlalu banyak.

Garlic Complex Shaklee

Agak susah kalau kita nak telan bawang putih segar tanpa dicincang atau dimasak kerana hendak mengekalkan kandungan allicin tu. Sekarang ada supplement shaklee yang boleh membantu.

Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee

1.   Pengekalan 100% Allicin aktif

2.   Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic

3.   Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu  Rosemary dan Spearmint.

4.   Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic  dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol.

5.   Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar.

Ok bila da tau apa keistimewaan Garlic shaklee ni, mestila teruja nak beli kan. Kebetulan ayah mertua saya hidapi tekanan darah tinggi. Bacaan 150. Jadi kakak ipar pon tanya apa supplement sesuai. Saya pon cadangkan Garlic. Mohon doa kawan-kawan agar ayah mertua saya sembuh yea.

10846272_10202975229038134_3138506752715353241_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s