Ajaibnya doa – doa elak zina

Ajaibnya Doa

Petikan dari kuliah Ustaz Rifqi Bin Myiddin,

Allah boleh uji manusia dgn berbagai jenis ujian seperti sakit,miskin dan mendapat anak-anak yg bermasalah. Tetapi lebih baik mendapat ujian penyakit atau kemiskinan kerana orang ramai akan kasihan pada kita, tetapi cuba bayangkan kalau kita diuji mendapat anak yang terlibat dengan zina..nauzubillah..ada ke orang akan kesian?Malah mencaci kita.Jangan kata ibu bapa alim anak tak mungkin terlibat dgn zina.Cuba tengok siapa ibu bapa kepada penghuni di Raudatus sakinah ? Kebanyakan mereka adalah yg berkopiah, muka alim.Tetapi kita kan tahu iman tidak dapat diwarisi..Jadi, kesimpulannya masalah zina ini sangat serius pada zaman sekarang.Kepada ibu bapa, tolong amalkan doa yang dibacakan oleh Rasulullah SAW kepada seorang pemuda yang datang kepada baginda meminta izin untuk berzina.Berkat doa Rasulullah SAW, pemuda itu menjadi seorang yang amat benci kepada maksiat zina.

Doa elakkan zina

Amalkan doa ini kepada anak-anak yang masih kecil atau ketika menghantar anak-anak menyambung pelajaran ke asrama/ luar negara.. Sesungguhnya kepada Allah kita berserah. Semoga anak-anak kita dijaga oleh Allah daripada maksiat terkutuk ini.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ ذَنْبَهُ، وَطَهِّرْ قَلْبَهُ، وَحَصِّنْ فَرْجَهُ.

Maksudnya: “Ya Allah, ampunilah dosanya, bersihkan hatinya dan peliharalah kemaluannya”

Riwayat Ahmad no.22265

Satu lagi nk pesan untuk diri / orang lain, kalau berjumpa dengan orang alim ulama, bawa anak jumpa mereka dan mintak mereka doakan anak kita. InsyaAllah berkat doa orang alim ini, anak kita akan jadi soleh/solehah.Amin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s