Fungsi Detox pada tubuh badan

Ada yang claimed makan supplement tapi takde kesan apapun???

Haa ni merupakan salah satu badan tidak detox dengan sebaiknya.

Detox bukan sekadar buang air besar tetapi lebih dari itu.

Detox menyeluruh melibatkan:

  • Detox usus dengan Herblax dan Peppermint Ginger (bersihkan usus untuk penyerapan nutrient terbaik setiap hari)
  • Detox hati, dengan DTX (bersihkan penapis toksin dalam badan yang diserang toksin setiap hari)
  • Detox darah, Alfalfa, Vivix dan Phytocol (beri tenaga, elak tempelen kolestrol, neutralkan darah yang berasid tinggi)

10906376_10203092355806230_3570706742031989778_n

Detox Hati
Detox hati boleh menentukan tahap kesihatan kita secara menyeluruh. Hati secara general adalah seperti tapis yang menadah semua toksin dalam badan. Setiap hari hati akan diserang oleh toksin melalui pemakanan dan persekitaran kita, jadi sangat sangat penting untuk kita cuci hati setiap hari bagi memastikan ianya boleh terus bekerja dengan baik. Bila hati tidak detox, kita tidak boleh dapat kebaikan 100% supplement-supplement lain yang kita makan. Detox hati adalah penting bagi memastikan anda dapat “value for money”.

Detox darah

Detox darah melibatkan 3 produk penting iaitu Vivix, Alfalfa dan Phytocol. Vivix dan Phytocol. Darah yang penuh toksin akan menyebabkan nutrient dalam darah tidak dapat disalurkan ke seluruh badan dengan baik.

Contoh : Kita mengadu letih dan lesu selepas ambil supplement, ianya adalah petanda darah yang penuh toksin dan korang perlu detox darah.

Kalau badan kita penuh toksin, makan Vitalea setiap hari selama setahun, tapi dapat khasiat 50% sahaja, jadi dah rugi di situ. Begitu juga dengan supplement yang lain.

Detox usus

Detox usus bukan hanya berlaku bila kita buang air besar . Tindakan Herblax dan Peppermint Ginger  benar- benar membersih dan memberi kelegaan kepada usus, kerana bahan- bahan dalam kedua- dua produk ini memang bertugas untuk membersihkan tangki makanan yang kita sumbat dengan macam- macam benda setiap hari.

Minum air 3 liter sehari

Masalah badan tidak cukup air, juga disebabkan oleh detox yang tidak sempurna.Kita sebagai SID sering ada masalah customer tidak cukup minum air. Ataupun customer mendakwa dah minum banyak air, tapi tetap tidak dapat kesan yang diingini. Sebenarnya bila badan tidak detox dengan baik, usus akan menghadapi masalah untuk menyerap air dari perut dengan baik. Apabila air masuk ke dalam perut, ia disimpan di usus besar, dan kemudian bila usus kita bersih dan sihat, hanya sisa (pepejal a.k.a tinja) sahaja yang akan keluar. Air tersebut akan diserap oleh seluruh badan dan kita dapatlah kebaikan air yang kita minum. Jika perut kita tidak bersih, air tidak akan diserap, dan boleh juga keluar bersama- sama sisa pepejal tadi. Sebab itu kita boleh tengok tahap kesihatan usus melalui rupa sisa pepejal/ tinja itu.

Oleh itu, jom kita detox dulu tubuh supaya semua nutrient dari supplemnet yang kita ambil berkesan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s