Rawat masalah keputihan dengan Shaklee | Feminine wash Sutra

[ SOAL JAWAB MASALAH KEPUTIHAN ]

Dijawab oleh Ustaz Mat Esa @ Tokku Pasir Gudang,

S: Assalammualaikum ustaz…
panties yg ada terkena keputihan , bolehkah di bawa solat?
Adakah keputihan ini dikira najis?

J : Kebanyakkan ulamak berpendapat keputihan itu suci tetapi membatalkan wudhuk..melainkan seseorang yang dibalai dengan keputihan maka tidak batal wudhuknya dengan syarat berwuduk bila masuk waktu dan menutup kawasan tersebut

S : Maaf ust, minta pencerahan masalah keputihan. Ia suci, maksudnya bukan najis, jadi pakaian yg kena keputihan boleh dibawa solat?

J : Sebahagian ulamak menyatakan bahawa keputihan memang tidak najis tetapi membatalkan wudhuk seperti kentut..

Sememanganya keputihan agak menyukarkan kita, rasa tidak selesa. Pengalaman sewaktu mengandungkan Anas, keputihan yang sangat tidak normal. Ikhtiar guna feminine wash J**, tapi tak berhasil juga, waktu tu belum kenal Shaklee..

Jom layan testimoni dari seorang pengguna yang berpuashati masalah keputihan hilang dengan Shaklee. Ini semua dengan izinNya.

10943353_10203270613502561_1917550728_n

Feminine wash

Apa jenama feminine wash yang korang guna? Dulu saya guna Sireh dan Safi. Selepas sahabat promote SUTRA manjakani, saya rasa best dan cuba. Memang tahan lama, baunya wangi yang penting semulajadi, tiada bahan kimia. Ini yang saya suka. Macam shaklee, always safe & natural.

Info

SUTRA Manjakani Feminine Wash promotes women hygiene, sensual and freshness condition, comfort and confidence. Enriched with Manjakani (Oak Gall) extract,  Piper betle leaf (Sirih) extract, Labisia pumila (Kacip Fatimah) extract, Eucheuma cottonii (Seaweed) extract, Melaleuca cajeputi (Tea Tree) oil and Vitamin E. SUTRA Manjakani Feminine Wash helps to tighten and tone vaginal walls, eliminate infections which cause unpleasant odour, itchiness and discharge and improves skin lightening and the natural moisture balance of the vaginal area.

feminine-wash-wp

(sumber : https://sutraromatherapy.wordpress.com/aromatherapy-products/manjakani-feminine-wash/)

Kalau korang nak try feminine wash ni boleh hubungi agent USTRA pasir gudang iaitu kawan baik saya di no. 019-7500644 atau layari Fb beliau : Sutra-Wellness-Johor.

Pendapat saya, sekadar menggunakan feminine wash tidak membantu untuk hilangkan keputihan. Feminine wash ni lebih kepada menjaga kebersihan miss V . Anda akan rasa hebat jika anda ambil Shaklee + SUTRA ini..memang terbaik..kedua-duanya natural.

Elin

pm/whatsapp/telegram : 017-7854596

Jom ikhtiar dengan Shaklee, insyaAllah membantu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s