Merawat keputihan dengan Shaklee, ikhtiar untuk hamil

Dua hari lepas, seseorang whatsapp bertanyakan tentang set kesuburan dan keputihan..dia sudah berkahwin selama setahun lebih, tapi masih belum dikurniakan anak..setelah berbalas whatsapp, akhirnya dia bersetuju mencuba set kesuburan badget..dia memang sudah lama makan shaklee seperti peppermint ginger dan GLA..Jadi saya hanya mencadangkan b complex + zinc + alfalfa + garlic untuk masalah keputihan ini..

SET KESUBURAN ISTERI

Set kesuburan untuk isteri atau wanita ini ada dua produk yang utama iaitu GLA dan B-Complex. Kenapa GLA dan B-Complex ?  GLA Complex sangat baik diamalkan oleh wanitadan para isteri.  Terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atau sakit sebelum haid (PMS). Kalau haid tak betul, macam mana nak mengandung kan? jadi GLA ini berfungsi untuk membetulkan hormon kesuburan si isteri dulu. Dalam masa yang sama juga, GLA (Gamma Linolenic Acid) ini dapat bantu isteri menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus). Mukus ini berfungsi untuk melindungi dan memudahkan sperma berenang ke ovumdengan lancarnya. Ia juga menyediakan medium yang subur untuk beberapa jangkamasa yang agak lama iaitu 4-5 hari yang sekaligus memberi peluang untuk si isteri hamil walaupun seks dilakukan selepas waktu subur. GLA ni macam EPO (Evening Primrose Oil, dalam EPO pun ada GLA)  tapi bezanya yang GLA Complex Shaklee ini dihasilkan daripada borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO dan 3 kali ganda berkesan dari EPO biasa di pasaran. Lagi pula ia ada minyak sunflower dan vitamin E yang meningkatkan keberkesanannya. Jadi GLA ini memang sangat “powerful”

B Complex pula mengandungi semua jenis vitamin B di dalamnya termasuklah asid folik yang sangat-sangat diperlukan untuk menyediakan rahim wanita untuk persenyawaan tadi . Setiap biji B-complex mengandungi 200 mcg asid folik..

B-complex GLA-Complex

SET KESUBURAN SUAMI

Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan dan mengawal paras hormon testosterone dan mengekalkan kuantiti sperma. Disinilah fungsi Zinc Complex tadi.  Zink membantu juga mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang banyak dan sihat. Kekurangan Zink bagi suami akan menyebabkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, sperma yang sedikit (low count sperm) dan penyakit prostat. Oleh itu pengambilan zinc sangat penting !

Set-Kesuburan-Lelaki-Zinc-Untuk-Sperma-Abnormal

CADANGAN SET UNTUK KEPUTIHAN

“75% WANITA BERKAHWIN MENGHIDAP KEPUTIHAN”
~Itu statistik, yang diketahui…yang direkodkan
~Data itu untuk wanita berkahwin, yang bujang macam mana?
~Macam mana pulak untuk data yang tak direkodkan?

Bagaimana Keputihan Mengganggu Kesuburan?

  1. Bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan akan menyerap masuk ke dalam faraj seterusnya menyerang kawasan penghasilan ovum. Apabila kawasan atau kilang ini terganggu, sudah pasti ovum yang terhasil mempunyai masalah dari segi keabnormalan. Ovum yang tidak normal tidak akan mampu bertahan lama atau boleh dikategorikan sebagai cacat.
  2. Keputihan yang terhasil menyebabkan penyumbatan berlaku pada leher faraj. Sperma akan berhadapan kesukaran untuk menembusi leher faraj sekiranya terdapat keputihan yang banyak. Selain itu, kulat atau bakteria yang ada di sekitar faraj juga boleh mengganggu kualiti sperma yang memasuki faraj.

Atas dasar ini, saya mencadangkan agar masalah keputihan perlu diatasi segera untuk tujuan hamil. Produk shaklee yang disarankan adalah seperti dibawah :-

blogger-image--1206357620

  • Alfalfa Complex – vitamin herba untuk kesihatan dalaman wanita. Ia membantu menyingkirkan toksin atau kuman yang menjadi penyebab keputihan. Lebih dari itu, alfalfa bersifat anti kulat yang memastikan vagina wanita sentiasa berada dalam keadaan beralkali.
  • Garlic Complex – berfungsi sebagai anti kulat dan anti bakteria semulajadi. Jika anda ke klinik, doktor juga berikan antibiotik kan? Samalah fungsinya tu. Jadi, apa salahnya jika anda berikhtiar secara semulajadi. Bawang putih yang terdapat di dalamnya berfungsi sebagai perisai kepada sistem imun badan.

Alhamdulillah, saya telah selamat mengepos kesemua vitamin diatas kepada empunya, semoga dia cepat menimang cahaya mata..

Pengedar sah shaklee,

Elin (017-7854596)

SID : 1142277

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s