Bagaimanakah cadangan set kesuburan Shaklee berfungsi??

Bila lewat kahwin, orang tanya bila nak kahwin??

Bila dah kahwin, orang tanya bila nak dapat anak?

Bila dah ada anak, orang tanya bila nak tambah anak?

Jangan stress..jodoh, rezeki itu semua rahsia Allah..sebagai manusia kita hanya mampu berdoa dan bertawakal. Alangkah baiknya jika tempoh masa tanpa anak itu digunakan untuk lebih memahami pasangan masing-masing, tambah ilmu rumahtangga, tambah ilmu keibubapaan..sudah tentu hidup lebih seronok..Saya pon agak lambat peroleh anak, tapi saya suka sebab saya jadikan tempoh itu sebagai “honeymoon”. Yela bila dah ada anak ni, memang kurang masa berdua..betul tak tipu..anda akan rindu zaman berdua..(betul, saya rasa sangat)..

Ok, saya nak kongsikan cara mudah untuk anda hamil dengan bantuan Shaklee, InsyaAllah..telah terbukti ramai yang Berjaya, jadi mungkin giliran anda untuk mencuba.

♀ Bagaimana GLA complex & ESP Shaklee membantu wanita yang ingin cepat hamil ??

GLA COMPLEX SHAKLEE membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’.

✔ Di sinilah fungsi GLA COMPLEX SHAKLEE untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

♂ Bagaimana ESP Shaklee boleh menambah kesuburan suami & isteri ??

✔ Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain.

✔ ESP SHAKLEE boleh membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat.

Lebih tinggi peratus untuk berlakunya persenyawaan jika diambil bersama GLA COMPLEX SHAKLEE

Bagaimana Zinc complex + vitamin E membantu lelaki dalam masalah kesuburan ??

Tahukah anda, bahawa hampir 40% daripada kes kesukaran mendapat cahaya mata adalah disebabkan oleh lelaki? Ia terjadi akibat ketidaksuburan lelaki yang berpunca daripada kualiti sperma yang rendah serta bilangan sperma yang tidak mencukupi untuk ‘berusaha’ menembusi dinding ovum wanita. Titisan air mani yang sihat HARUS mengandungi 40juta sperma yang sihat untuk mampu menjadikan seorang wanita itu mengandung.

Antara punca yang merosakkan kualiti sperma lelaki adalah:

  • Merokok
  • Tidak mengamalkan pemakanan yang seimbang & sihat
  • Tidak rajin bersenam
  • Gemar meminum arak
  • Tidak mengamalkan gaya hidup yang sihat
  • Amat jarang melakukan hubungan intim dengan isteri

Zinc Complex dan Vitamin E memainkan peranan besar kepada kesuburan lelaki.
Maka, jika anda ingin meningkatkan kesuburan, inilah 2 supplemen asas yg disarankan.

Vita E & Selenium – Vita E membantu memulihkan kemampuan reproduktif dan ia juga menyumbang kepada peningkatan kuantiti sperma. Vitamin E shaklee mengandungi Selenium yg mana berfungsi untuk pembentukan sperma dan juga merangsang pergerakannya yg lebih aktif. Oleh itu, selenium yg mencukupi membantu peluang bagi proses persenyawaan ovum berlaku

Zinc – zinc adalah wajib untuk suami kerana ia meningkatkan hormon testosteron dan bilangan sperma. Zinc juga mampu memanjangkan jangka hayat sperma dan meningkatkan bilangan dan kualiti sperma. Selain itu, zinc boleh melawan bakteria dalam vagina isteri.

vitamin asas

.

Insya Allah, dengan iringan doa & tawakkal, ia akan membuahkan hasil suatu hari nanti.. (^_^)

Saya Elin , ID Shaklee : 1142277

adalah pengedar sah Shaklee anda.

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,

Sila hubungi,

Sms | whatsapp | telegram : 017-7854596

Setiap pembelian dari saya, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif, konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di fb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s