Ayam percik Ayamas, dipanggang sendiri..sangat sedap tak terkata

Alhamdulillah, pertama kali merasa ayam panggang Ayamas. Sebelum ni hanya lalu depan kedai Ayamas, memang agak terliur tengok bunting Ayam panggang tu..Kali ni nak cuba sebab nak bwak pergi pantai. Masuk dalam tengok-tengok, wah banyak produk Ayamas ni. Terus tengok ayam marinated, tanya adik kat situ ayam mana yang paling sedap. Diorang cadangkan ayam percik sebab ramai suka. Ok kami pon setuju. Tunggulah dalam 5-7 minit untuk mereka perapkan ayam. Haritu ada offer, rm20.60 untuk seekor ayam perap.

12233350_10204826845527389_224226355_n

belilah sekali dengan sos bawang putih, masam-masam pedas rasanya..

Nak tengok rupa ayam tu???

12242141_10204826845807396_276341897_n

kusss semangata yam ni kan??masuk oven dalam 45-60 minit..

teng!! ayam siap..haruman segenap ruang rumah..menyelerakan sungguh

12233169_10204826845607391_1730711825_n

tengok ni. garing kan..tapi bawah tuh basah dengan sos percik..makan dengan nasi kosong saja pon sedap..anak-anak pon suka..ehh nampak gaya boleh jadi menu mingguan ni..serius sedappppppp sangat..cubalah..

Advertisements

AJHT teman sakit lutut – terbukti berkesan seawal 5 hari

Antara hot produk Shaklee adalah set sendi..sebelum ini pon saya pernah kongsikan feedback positif dari customer saya yang mengalamai sakit sendi, sakit lutut dan sakit pinggang..semuanya beransur pulih dengan set sendi Shaklee, atas izin Allah..Harini, nak share testimoni real fresh from oven..

Testimoni 1 – Sakit lutut beransur hilang seawal penggunaan 1 botol

Alhamdulillah dapat komen positif dari customer yg sekarang dah pun bergelar ahli tentang AJHT..
” Alhamdulillah, sakit lutut berkurang..ni stok abis rasa sakit..ni nak repeat order lagi sebotol “..

semoga akak ni bebas sepenuhnya sakit lutut dengan konsistent makan AJHT..ini bukan ubat makan terus baik, ni supplement jadi ambik masa cket..yg penting dapat kesan seAWAL 1 botol penggunaan..

Advance_Joint_Health_Tablet_AJHT2

AJHT ini bertindak dengan 3 cara . Apakah kebaikan AJHT ini sebenarnya:-

  1. Menyokong keselesaan sendi
  2. Membantu kekalkan tulang rawan
  3. Memelihara tisu penyambung yang sihat
  4. Melancarkan pergerakan harian
  5. Sangat berkesan, kesan positif selepas 5 hari pengambilan (ada ujian klinikal tau)
  6. Menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
  7. Anti radang semulajadi
  8. Dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadi
  9. Memberi kekuatan kepada struktur sendi
  10. Bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan, juga membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamen.

Testimoni 2 – Keberkesannya terbukti dalam masa 5 hari.:-)))

saya petik dari kisah benar seorang SID – Lia UmmiIrfan yang telah mencuba sendiri AJHT kerana mempunyai masalah sakit pada bahagian pelipat lutut yang menyukarkan beliau untuk solat. Jom baca perkongsian daripada beliau.

AJHT review First Day (21st June 2012):
Saya nak share pengalaman saya makan Advanced Joint Tablet (AJT), walaupun baru sekali makan (malam tadi), kesannya memang menakjubkan. Dah 2-3hari kaki saya sakit especially kat pelipat lutut tu kan..memang sakit ya amat. Bila nak duduk antara dua sujud, sakitnya ALLAH je yang tahu..tu yang makan AJT tu, sebab dalam buku kecik tu ada bagitau boleh bantu sendi2 dan tulang rawan..and AJT ni best taken with Ostematrix. So, saya amik both sekaligus. 2 bj AJT, 2 bj Oste before sleep. Wahh! penangan lepas amik memang saya takleh nak tidur lena, maybe “short term healing crisis”. Minum air banyak before sleep, sudahnya saya asyik ke toilet dan nak dijadikan cerita, 2-3hari ni pun saya batuk2..lepas makan AJT n Oste tu, saya tak batuk dah malam tadi. Gi toilet buang air sekali dengan kahak2 pun keluar (yg ni kena buat study lak apa significant function AJT n Oste ni boleh buangkan kahak..huhu..). Nak kira bangun berapa kali ke toilet tu saya pun tak pasti. Sudahnya kol 4 pagi tadi baru dapat lena. Bangun kol 6 pagi tadi, solat Subuh, MASHA-ALLAH! pelipat lutut saya tak sakit langsung!! serius tak tipu..AlhamduLILLAH, badan rasa lebih ringan bila bangun tidur, jauh lebih ringan daripada saya consume Oste tetiap malam before this.

AJHT review after 5 days (26th June 2012):
Woohoo! memang AJT the best! i konsisten makan ajt+oste harini dah masuk hari ke-6, serius kesan dia lain macam..segala2nya lancar..haha..bila cakap pasal segala2nya lancar..yea segala2nyalahh.. kalo u all ada problem sembelit amik oste (ni utk sape2 taknak amik alfalfa/herblax kan), amik sekali dgn AJT ni membantu..angin satu badan pun hilang..i rasa melayang2 je badan bangun pagi..dahler kurus kering..hahahaha..memang rasa best badan..takde lenguh2, pelipat lutut yang sakit haritu after 3 days totally hilang..ALhamduLILLAH..part badan or sendi2 yang selalu sakit, lenguh tu akan hilang..inshaALLAH..

set kesihatan sendi 4

Nak dapatkan kesan berganda-ganda, bolehla beli set sendi yang hot seller ni..hubungi saya,

Saya Elin , ID Shaklee : 1142277
adalah pengedar sah Shaklee anda.
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
Sila hubungi,
Sms | whatsapp | telegram : 017-7854596
Setiap pembelian dari saya, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif, konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di fb

Jatuh cinta dengan set sendi shaklee

Alhamdulillah..rindu nk berceloteh di blog…kesihatan kurang memuaskan, kena selsema sejak semalam..stok vitamin C pula tak ada..cuba la esok ikhtiar pergi branch beli vitamin C..ramai pengguna berpuashati dengan vitamin C dalam membantu selsema dan demam..memandangkan selsema dan sakit tekak, jadi kenala bawak bekal ke tempat kerja..yela jaga makanan pon faktor penting sewaktu tak sihat kan..nak tau ape menu bento arini? jom layan gambar..

10681582_10202451954836606_79903482_n

Alhamdulillah sedap..Nafisah pon suka sangat..saja masak ayam tuh guna tomato yang dikisar tanpa cili kering..so rasanya sweet sour gitu..sejak dua hari ni boleh nampak selera makan Nafisah agak memberangsangkan..hihi kesan mealshake ke?? mungkin yela baru 4 hari bagi mealshake dalam susu dia..mealshake kan kaya dengan vitamin yang diperlukan untuk tumbesaran kanak-kanak..rahsianya kandungan zinc dalam mealshake membantu menambah selera makan anak-anak..untuk masalah sembelit pula dapat diatasi dengan hadirnya unsur fiber dalam mealshake..so mealshake ni memang multivitamin dalam bentuk serbuk terbaikla..

DSCN1271

Hari ni dapat 2 kisah gembira dipagi hari..pertama dapat tahu adikku bercinta dengan adik kawan karibku..muahaha..diam-diam rupanya berisi..

kedua, customer repeat order untuk set sendi shaklee..sebelum ni dia beli untuk maknya..alhamdulillah berkesan lalu si emak pon cerita pada jiran sekeliling..maklumla geng-geng sakit lutut..heboh satu kampung..jadinya customer ni pon tolong order 3 set sendi shaklee..terkejut dan gembira bila whatsapp masuk..memang kelas makcik-makcik ni dengan shaklee..

 

10481707_10202451933396070_443266279148624003_n

ok jom kita selidik apa yang terkandung dalam set sendi ni. Terdapat 3 jenis vitamin iaitu Advance health Joint Tablet, Omega Guard dan Ostematrix. Terdapat 3 kaedah yang menjadikan set sendi ini berkesan.

Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat
Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara :
☛ Ekstrak Boswellia – Menyokong keselesaan sendi (menghalang bahan kimia dari mnyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi)
☛ Ekstrak jagung – Membekalkan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan.
☛ Vitamin C, Zink, Tembaga & Mangan – Membekalkan sokongan nutrien untuk memelihara tisu penyambung yang sihat
 
Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi
Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omeg- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. 

Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat
Ostematrix

☛ Kalsium (1000mg) – Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap.
☛ Magnesium (400mg) – Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya
☛ Vitamin D (400 IU) – Membantu dalam metabolisma tulang.
☛ Mangan, tembaga & Zinc – Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang.

Apa yang penting, bila sendi kuat, lutut tak sakit bolehla mereka menjalani hidup dengan lebih cergas dan aktif..badan sihat, ibadat pon mantap..Ustaz berpesan, jangan buat slogan / iklan badan sihat lepas consume sesuatu produk tapi bukan bertujuan untuk menambah kekuatan beribadat..ingat yea !!

Berminat nak mencuba set sendi shaklee ni, harga hanya RM 321 per set.

Boleh pm/whatsapp ,

Elin | 017-7854596