Mari mengepos & COD Bantal Hotel#agent JB

Alhamdulillah..selesai mengepos #bantalHotelDAG yang super gebu ni ke seremban & Jerebu menggunakan pos domestik..biasanya memakan masa 5-7 hari untuk sampai ke tangan customer..kami lebih selesa berurusan di kaunter POS giant plentong sebab kaunter ni beroperasi setiap hari dan waktu operasi lewat sampai 9.30 malam..so sangat sesuaila…

seronok kan tengok Anas & Nafisah dalam troli ni..

Ok, sambung cerita..jumaat semalam kami COD 24 biji bantal ke Taman Damansara Aliff, Kg Melayu Majidee dan Setia Tropika…2 orang customer beli 10 bj bantal, so dpt free 1 biji..untung kan? Penuh kereta Alza ni dengan bantal gebu..pon pon kami dah sampai…

untuk batch2 ni, sy order 50 biji dan kesemuanya sudah bertuan..sesape yg berminat bolehla preorder untu batch3, insyaAllah stok sampai Nov depan..

Ingat bantal hotel, ingat DAG , ingat Elin..ejen sah Johor..

whatsapp : 017-7854596

Saya Ejen Sah BantalHotel DAG

Assalammualaikum..secara rasminya, saya dah bergelar ejen sah bantalHotel DAG..seronok tau jual bantal ni sebab memang orang cari bantal yang gebu, standard hotel dan harga mampu milik..yela korang cek berapa kali korang tukar bantal?? tak selalu kan, so bila dgr bantalHotel ni harga cuma rm38 dan rasanya memang sama macam hotel, mestila nak grab kan..rugiiii tak beli…

14225428_10206662277652045_726250267604934699_n

Nak COD boleh, nak pos keseluruh Malaysia pon boleh..

Jom kita tengok antara testimoni mereka yang betul-betul happy dengan bantalHotel ni..

13620068_1380872015263344_5051549092608233153_n

13620166_1380871981930014_8680483083787594579_n

13631428_1380955331921679_8474460999209084491_n

13310607_1751304955153224_6250304676930610871_n

14022328_1072633506155623_1204527996716035655_n

Percutian bersama family ke KK dan Kundasang – part 1

Alhamdulillah, penantian selama hampir setahun akhirnya terlaksana. Kisahnya, saya menempah tiket flight ke KK pada Februari 2015..Percutian ini sangat bermakna kerana kami bercuti bersama keluarga emak dan maksu..kira bersama sepupu sepapat la..total rombongan kami adalah 14 dewsa dan 2 kanak-kanak (Nafisah & Anas).. Percutian ini juga boleh dikatakan honeymoon untuk sy & suami, qiah & Abid dan Nas& bella..Sy akan cuba ringkaskan kisah percutian ini merangkumi itinerary, bajet dan tips…

Ringkasan itinerary

11/03/2016

Bertolak ke Senai airport jam 10.30 am melalui highway Senai-Desaru.. Perjalanan mengambil masa sekitar 40 minit..aduhai tol sgt mahal okeh Rm9.20..Setiba di kawasan airport senai, kami parking di metro, tanya kaunter kos parking dalam rm100 untuk 4 hari..rasanya affordable la..Kami parking 3 kereta..

Masuk dalam airport, terus ke kiosk Air Asia untuk print boarding pass & baggage tag..orang memang tak ramai..saya dah check in my family members guna web check in, so kenalah bawak sekping A4 size untuk boarding pass sebab melalui pembacaan ramai kata kiosk is busy..hurmm menyesal plak sebab kertas yg diprint dari kiosk lebih smart..sy pnye seat register bersama infant (Anas), so tak boleh guna web check in, so guna kiosk..

Selesai print, terus pasang tag kat bagasi..saya beli baggage 20 kg untuk setiap orang..rupanya rugi sangat sbb aduhaii beg troli yg besar pon sekitar 12 kg je..so total 8x20kg = 160 kg untuk baggage..bila scan, total baggage kami cuma 60-70kg je..huhu membazir..untuk hand carry, korang boleh bawak bagpack ke handbag tak lebih dari 7 kg on board..

Selepas selesai urusan baggage, kami pon menuju kebalai berlepas..semasa melalui pemeriksaan, kami diminta menunjukkan boarding pass + I/C..dengarnya tali pinggang kena bukak, tapi suami tak kena pon..cuma adik saya, Sasa diraba oleh pegawai wanita disitu untuk diperiksa..ishhh tensen dia sebab dia je kena..kihkih..

Memang huru hara la kami semua kerana ni first time…sampai kawasan menunggu azan zohor pon berkumandang, terus kami bergilir-gilir solat..flight berlepas pukul 2.40 pm..dalam pukul 2.20 kami diminta masuk kedalam flight..wahhh teruja + cemas, masing2 amik tempat duduk yang telah saya pilih..hubby duduk tepi tingkap bersama Anas, Nafisah tengah..

~ bersambung ke part 2 nnt yea..

2015 in review

Alhamdulillah masuk tahun baru 2016..lamanya tak menulis diblog ni..untuk permulaan nk share full report for this blog for 2015..

 

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2015 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 59,000 times in 2015. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 22 sold-out performances for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

Tazkirah tentang kematian

Assalammualaikum..

Saya copy poster dari saudara Jeffery (FB : Jeffery EL Ghiffary), rakan sekuliah Ustaz Mat Esa. Saya suka usaha beliau membuat poster kata-kata Tok Guru yang mulia ini. Semoga Allah memberkati Tok guru kami dan usaha beliau ini.

Tazkirah 1 – kematian

11034200_1553381458282757_1801832394242414409_n

Petua Susu Badan Banyak – Sentiasa ceria dan gembira

Alhamdulillah. Perahan sesi pagi ni hanya dapat 2.5 oz.. Nak sedih ke gembira?

Of course agak sedih, tapi kena syukur dan gembira sebab tu rezeki untuk Anas. Sehari Anas hanya minum 9 oz. Jadinya alhamdulillah tak perlu risau kerana stok masih cukup untuk 2 hari.

Mengadu pada sahabat iaitu Wani, dia menyarankan agar sentiasa tenang dan gembira. Hormon pengeluaran susu sangat berkait rapat dengan emosi kita tau. Cara saya nak gembira, kena makan makanan yang sedap-sedap. So ke Jusco la kita lunch nanti..hihi

Petua Susu Badan Banyak – Sentiasa ceria dan gembira

Emosi ibu banyak mempengaruhi penghasilan susu badan. Berdasarkan pengalaman saya, apabila saya mula mengalami tekanan atau stress di tempat kerja, saya boleh lihat jumlah susu yang dipam juga akan berkurang. Ini berkait rapat dengan kadar hormon oksitosin ( hormon gembira). Untuk membantu susu badan banyak, ibu perlu memastikan hormon oksitosin berkadar terus dengan hormon prolaktin ( hormon untuk menghasilkan susu badan).Ibu perlu sentiasa tenang dan ceria ketika mengepam susu dengan cara berzikir atau melihat gambar / video bayi anda.

10893787_10203190745505911_1141942702_n

Ibu yang cergas, ceria dan tenang ==> Meningkatkan kadar hormon oksitosin ==> Meningkatkan kadar hormon prolaktin ==> Susu Badan Banyak